Etiquetes

dimecres, 11 de juliol del 2012

Pastís de moca


Dilluns passat vam anar a sopar a casa la meva cunyada Anna. Sempre que li pregunte: "Què vols que porte?" escoltem a Pepe, el seu marit, per darrere dient: "Moca, moca, ... que porte moca." Li encanta. Fins ara li havia fet pastissos amb mousse de cafè, sols o combinats amb xocolate, però el dilluns vaig decidir fer el de moca i galetes clàssic de tota la vida, el que feien les nostres mares quan érem nosaltres menuts.
Al blog de lolacocina.com el vaig trobar, així que ací vos deixe com el vaig fer.
Ingredients:
  • 250 g. de mantega a temperatura ambient.
  • 1 cafè fort (30 ml)
  • 140 g de sucre
  • 2 ous + 2 rovells
  • 300 g de galetes tostades
  • 1 got de llet + 1 café
  • un xorret de brandy
  • ametles picades i fideus de xocolate per decorar
Preparació:
Fer un cafè fort i deixar que vaja agafant temperatura ambient.
Posar el sucre a la batedora. (Si el feu amb la Thermomix, el podeu fer molt fi per tal que no es note el granet, si no, podeu gastar sucre glass, o dissoldre´l amb el cafè).
Afegir a la batedora els ous i els rovells. Batre uns minuts amb el sucre.
Anar abocant el cafè (que no estiga calent) i continuar batent.
Posar la mantega, seguir batent sense parar fins que la moca quede molt fina.
Deixar la crema a la nevera uns 15 minuts.
Mesclar un got de llet amb l'altre cafè i el xorret de brandy,
Mullar una capa de galetes i col.locar-les sobre un plat o font de servir.
Posar una capa de moca per damunt.
Repetir una capa de galetes i una de moca fins que l'acabem.
Decorar amb els fideus de xocolate i l'ametla.
Deixar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada