Etiquetes

dissabte, 1 de setembre del 2012

Orxata.

 
En tot l'estiu no havia fet orxata; el meu fill diu que no paga la pena fer-ne, li condix més a ell beure'n que a mi fer-la.
Fa unes setmanes vaig llegir al periòdic que un xic d'Alboraia havia inventar un aparell per fer orxata, i ... l'altre dia, passejant per Gandia amb la meva germana, el vam vore a la pastisseria Tano.  Com no podria ser d'una altra manera... vam acabar amb una "orxatera" cadascuna.
Sempre la preparàvem amb la Thermomix i després la colàvem amb una tela, la qual cosa resultava un poc engorrosa. Amb aquest utensili no cal gastar la Thermomix, es poden posar les xufes (ja les venen triturades en bossetes per a preparar-ne un litre) dins l'orxatera, afegir un litre d'aigua i batre amb una batedora. Però, per suposat, comprar les bossetes de xufa ja picada resulta molt més car, així que he decidit preparar l'orxata igual que sempre i utilitzar l'orxatera per a colar-la, és molt més pràctic.
Vos deixe la recepta:
Ingredients (per a un litre):
  • 250 g. de xufes
  • 200 g. de sucre
  • 1 litre d'aigua
Preparació:
Posar les xufes a remull la vespra.
Rentar les xufes i triturar-les en la Thermomix amb uns 200 o 250 ml. d'aigua.
Afegir el sucre i la resta d'aigua, seguir batent durant uns minuts.
Abocar-ho tot a l'orxatera.







Apretar bé amb el picamà.
Traure el colador de dins.
Es pot guardar dins del mateix recipient a la nevera.
Consumir ben fresc en un o dos dies com a màxim.
Bon profit!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada