Etiquetes

diumenge, 30 de juny del 2013

Melmelada de tomaca

Ací teniu la recepta de la meua melmelada preferida.
Ara a l'estiu, quan les tomaques fan realment gust de tomaca, és el moment de preparar-la i deixar-ne per a l'hivern,... si no ens la mengem abans.
A mi no m'agrada posar-li res més que sucre i tomaca, la canyella, la vainilla o la llima pense que li resten sabor a la tomaca, però això va a gustos i sempre podeu afegir una branqueta de canyella, o una corfeta de llima.
Ingredients:

  • Tomaques madures de temporada
  • La mitat del pes de les tomaques, ja pelades, de sucre
(500 g. de sucre per quilo de tomaca ja pelada) 

Preparació:
Pelar i trossejar les tomaques.
Pesar-les per calcular la mitat exacta del seu pes.
Posar en una cassola la tomaca i el sucre.
Coure a foc moderat.
Remenar freqüentment.
Mentrestant preparar uns pots de vidre de la següent manera: 
Rentar-los bé i, sense eixugar-los, els posem al microones un parell de minuts. (L'aigua s'evaporarà i al mateix temps quedaran esterilitzats).
Les tapadores, si són de metal, no les podem posar al microones, les fregarem amb un paper de cuina mullat amb alcohol.
Una vegada la melmelada estiga cuita (aproximadament una hora), abocar-la, encara calenta, als pots de vidre i tapar-los.
Col.locar-los del reves i deixar que es refreden així. D'aquesta manera quedaran envasats al buit i es conservaran més temps.

Si aneu a consumir-la en uns dies, no cal fer-li el buit.
Podeu menjar-la simplement sobre una torrada, o acompanyar-la de formatge fresc, o sobre algun pastís ...
Bon profit!

diumenge, 16 de juny del 2013

Tiramisú de llima

Hui hem anat a dinar a la platja, a casa dels nostres amics Alejandro i Sandra. Ha fet un dia fantàstic i hem estat de meravella a la vora de la mar.
Alejandro i Vicent ens han preparat un arròs de peix.
També han preparat una paella, amb caragols i tot,... per si algú no volia peix.
La veritat és que ... ens agrada tot.
O... veieu algú que pose cara de desganat?
Estava bonííííssim!
Això... estava. Ara ja no en queda.
I de postres... els més joves han gaudit amb els cupcakes de xocolate i avellanes i els "Red Velvet". 
I el tiramisú de llima que he preparat. El vaig traure del blog Corazón de Almíbar, i el tenia com a recepta pendent de fer. Ha quedat molt bo i apropiat per al dia, ben fresquet.
Ací teniu la recepta, amb alguns canvis:
Ingredients:
Bescuit:
- 6 ous
- 6 cullerades d'aigua calenta
- un pessic de sal
- 175 g. de sucre
- 175 g. de farina
Crema de llima i mascarpone:
- 150 ml. de suc de llima + 50 ml. d'aigua
- 250 g. de sucre
- 100 g. de mantega
- 4 ous
- la ratlladura d'una llima
- 1 cullerada sopera de MAIZENA
- 250 ml. de nata 35% MG
- 500 g. de Mascarpone.
Cafè a l'Amaretto:
- Un got de cafè
- Una copeta de Amaretto  
Decoració:
- 500 ml. de nata 35% MG
- 100 g. de sucre glas
- Cacau en pols sense sucre
- Ametla laminada.
Preparació:
És millor preparar-lo un o dos dies abans, així dóna temps de refredar-se i els sabors s'integren millor.
Preescalfar el forn a 180º.
Folrar la base d'un motle.
Separar les clares dels rovells.
Batre els rovells amb l'aigua calenta i 100 g. de sucre, fins que queden escumosos.
Muntar les clares a punt de neu amb els 75 g. de sucre restants.
Tamisar la farina damunt dels rovells i batre tot junt.
Afegir les clares i mesclar-ho tot bé.
Posar la mescla dins del motle i coure al forn durant 25-30 minuts.
Preparar la crema de llima:
Desfer la maizena en el suc de llima i l'aigua.
Afegir el sucre, la ratlladura, la mantega i els ous.
Batre tot i coure al foc, sense deixar de remenar, fins que espesse.
(Amb Thermomix: programar 10', T. 80º, vel. 2).
Reservar fins que estiga freda.
Muntar la nata i incorporar-li el Mascarpone.
Afegir la crema de llima (freda) i batre fins que quede tot ben integrat. Reservar a la nevera.
Mesclar un got de cafè amb una copeta d'Amaretto (o un altre licor que us agrade). Reservar.
Muntar els 500 ml. de nata amb el sucre glas. Reservar a la nevera dins d'una mànega pastissera.
Muntar el pastís:
Tallar el bescuit en tres capes.
Posar la primera capa damunt del plat on el servirem.
Ajustar una tira de paper d'acetat al voltant o l'anell del motle on l'hem cuit. (L'acetat és molt pràctic, les vores del pastís queden rectes, i es pot presentar amb ell posat. Es pot trobar, ja tallat, a les botigues especialitzades, o podeu comprar-lo a fulls en les papereries, i el talleu vosaltres). 
Mullar bé amb la mescla de cafè.
Distribuir la mitat de la crema de llima i mascarpone.
Posar la segona capa de bescuit.
Mullar-la amb el cafè.
Posar la resta de la crema de llima.
Tapar amb la tercera capa de bescuit.
Mullar-la i deixar a la nevera unes hores, perquè s'impregnen tots els sabors.
Decorar-lo amb la nata.
Empolsar amb cacau i ametles laminades.
Deixar-lo a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!

diumenge, 9 de juny del 2013

Gelatina de llima i Mascarpone

Encara que no fa massa calor, unes postres fresquetes no van gens mal.
Ací vos deixe aquesta recepta, una barreja de frescor, per la llima, i cremositat, pel Mascarpone, el resultat del que he trobat per la nevera.
Podeu provar amb un sabor diferent, maduixa per exemple, o fer-lo en motles individuals...
Ingredients:

  • 500 ml. d'aigua
  • 1 sobre (4 racions) de gelatina de llima
  • 100 g. de sucre
  • 500 g. de Mascarpone
  • 2 iogurts de llima (els meus eren desnatats)
  • caramel líquid

Preparació:
Posar al foc la mitat de l'aigua amb el sucre.
Remenar fins que comence a bullir.
Afegir la gelatina i la resta de l'aigua, desfer tot bé i traure-ho del foc. Reservar.
Batre el Mascarpone amb els iogurts, a mà o amb batedora elèctrica, fins que quede una crema homogènia.
Agregar-li la gelatina, poc a poc i sense deixar de batre. Integrar-ho tot bé.
Caramelitzar un motle.
Abocar la mescla.
Deixar que qualle a la nevera (millor fer-lo un dia abans).
Servir ben fresc.
Bon profit!

diumenge, 2 de juny del 2013

Cupcakes de xocolate i avellanes

Vos deixe una nova recepta de cupcakes de la pastisseria Hummingbird. Aquesta vegada de xocolate i avellanes, una combinació extraordinària. 
Ingredients:

  • 100 g. de farina
  • 20 g. de cacau pur en pols sense sucre (VALOR)
  • 140 g. de sucre
  • 1 i 1/2 culleradetes de llevat (ROYAL)
  • un pessic de sal
  • 40 g. de mantega a temperatura ambient
  • 120 ml de llet
  • un ou

Per al farcit:

  • 120 g. de crema de xocolate i avellanes (NUTELLA)

Per al glassejat:

  • 200 g. de sucre glas (a la recepta original 250 g.)
  • 80 g. de mantega a temperatura ambient
  • 25 ml de llet
  • 80 g. de crema NUTELLA
Avellanes per a decorar.
Preparació:
Preescalfar el forn a 170º.
Posar en un recipient la farina, el cacau, el sucre, el llevat, la sal i la mantega.
Batre, a velocitat baixa, amb una batedora de varetes. Ha de quedar amb una textura granulosa.
Abocar lentament la llet sense deixar de batre.
Afegir l'ou, integrar-lo.
Repartir la mescla en 12 motles per a cupcakes.
Coure durant uns 15-20 minuts. No convé que queden massa secs.
Mentrestant preparar el glassejat:
Batre la mantega amb el sucre glas, amb la batedora de varetes, fins que estiga ben integrat tot.
Abocar la llet sense deixar de batre.
Afegir la crema NUTELLA i mesclar-ho tot bé.
Posar el glassejat dins d'una mànega pastissera, amb la boqueta que triem, i reservar a la nevera.
Buidar els cupcakes, quan ja estiguen freds, amb l'ajuda d'un utensili de buidar pomes.
Omplir-los amb la NUTELLA.
Decorar amb el glassejat i unes avellanes.
Bon profit!